Små saker med stor inverkan – Livet efter barncancer

Detta inlägg är översatt med Google Translate.

Nytt projekt fortfarande pågår

Det har varit ett tag sedan jag senast postade, men inget har förändrats – jag bloggar fortfarande, men den nya platsen är inte färdig. Det är oerhört roligt och spännande att bygga något från början och vara en del av något som är större än mig själv. Det ger mig också möjlighet att lära sig att samordna med andra, kompromissa och mycket mer. Även om det inte är ett jobb tror jag att mina erfarenheter med det här nya projektet kommer att vara fördelaktiga när jag letar efter ett jobb i framtiden.

I andra nyheter har min depression förbättrats, även om den fortfarande går upp och ner; De senaste veckorna har varit särskilt grova. Jag har sänkt dos venlafaxin till 150 mg, från 300 mg, och jag började må bättre, men sedan blev jag mindre stabil. Jag hade extrema upp-och nedgångar. Jag hade ett möte med min dietist, där jag fick lite väldigt bra råd angående mellanmål mellan måltiderna. Jag har fortfarande en brist på aptit, och dipsna i blodsockernivån hjälpte inte min depression. Detta råd som jag fick hjälpte mig mycket.

Det är roligt hur något så enkelt kan göra en sådan skillnad. I rättvisa gjorde jag dock en annan förändring några dagar före detta – jag bytte dos på en av mina läkemedel på eget initiativ. Jag var tvungen att, eftersom min läkare var på semester och min situation försämrades. Jag ökade dosen Lamotrigin från 100 mg, två gånger om dagen, till 150 mg. I kombination med att äta bättre märker jag redan en stor förbättring.

Ändå behöver jag äta rätt att vara stabil, men så länge jag gör, jag är OK. Detta var moralen i min lilla historia – de små sakerna du inte tycker om och dess inverkan de kan ha på oss.

Som jag nämnde ovan har jag inte slutat blogga, det släpps bara inte ännu. Jag kan inte ge en tidslinje, men föreställ dig att det tar några veckor. Jag fortsätter att skriva några korta inlägg som det här.

En symbol för min uppvaknande

Jag skulle också vilja skriva en mycket off topic inlägg om byggandet av mitt hemmabio , som omväxling. (GIF för en animation är bilden skrivit panorama tagna med min mobiltelefon, därav den låga kvaliteten.) Jag har haft mer än ett par frågar mig om det. Ännu viktigare är dock att det inte bara är en hemmabio för mig, det är en symbol för att leva i nuet, inte framtiden. Jag har alltid drömt om att ha en hemmabio – när jag flyttade hemifrån. Jag har tänkt på det under de senaste tio åren. Jag hade ett 5.1-ljudsystem tidigare, men det var mycket låg budget. Jag ville ha något riktigt. Jag var tvungen att göra kompromisser med min nya hemmabio, det är inte perfekt, men det är nu, och det är det  nu.

I grund och botten är det en symbol för min (icke-religiösa) uppvaknande (svenska), mitt försök att bygga mitt liv, trots sjukvården svek som i huvudsak kostade mig tio år av mitt liv. Jag gör förlorad tid på flera sätt än en. Som jag berättade för en sjuksköterska på den psykiatriska kliniken: En skogsbrand är förödande, men från sin aska kommer det nya livet att blomstra.

Maxa Livet Konferens

Jag ska skriva om hembio snart, men det kanske inte var vad du kom hit för att läsa om. Jag hoppas att några kommer att hitta det roligt men. Jag ska också skriva om Maxa Livet konferensen kommer jag att helgen. Det är en konferens för överlevande av överlevande för barn med barn och det är inte en tråkig konferens med möten hela dagen – det finns flera aktiviteter utanför några föreläsningar som planeras. Jag är inte säker exakt vad, men vissa människor kommer att göra choklad, jag har bestämt mig för att göra något slumpmässigt. Det kan gå till jacuzzin, eller spela pool. Eller något annat helt, vi får se. Jag är dock väldigt glad över det. Maxa Livet är fantastisk!

Jag kommer snart tillbaka med en uppdatering (ish), jag är bara glad att rapportera att jag mår bättre!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.